‘Groene’ dieselmotor Mercedes zorgt voor veel problemen

Bezitters van een Mercedes Benz met een nieuwe ‘groene’ dieselmotor ondervinden grote problemen met hun auto. Dat schrijft de Britse krant The Independent op basis van bevindingen van garagehouders in Duitsland en Groot-Brittannië. Het gaat om zogenoemde OM 651-motoren in bepaalde auto’s in de E- en C-klasse.

Volgens de krant hebben in Duitsland zeker 2800 bezitters van auto’s met de bewuste motor hun wagen naar de garage moeten brengen voor reparaties. In Groot-Brittannië gaat het om circa 550 reparaties. Een Mercedes-reparateur schatte dat weredwijd circa 50.000 auto’s mogelijk zouden moeten worden hersteld.

De problemen zitten in het elektrisch systeem van de injectie van de motor. Door verkeerde signalen kan de motor in een ‘noodstand’ springen waardoor de snelheid tot circa 70 kilometer per uur wordt beperkt. Ook kan de auto helemaal stilvallen.

De betreffende motor wordt geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf Delphi, is in 2009 geïntroduceerd. Volgens Mercedes stootte de motor aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit dan voorgangers. Ook meldde de autoproducent dat de vernieuwing onder extreme omstandigheden was getest, aldus The Independent.

(ANP)

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Groene’ dieselmotor Mercedes zorgt voor veel problemen | RijschoolPro

‘Groene’ dieselmotor Mercedes zorgt voor veel problemen

Bezitters van een Mercedes Benz met een nieuwe ‘groene’ dieselmotor ondervinden grote problemen met hun auto. Dat schrijft de Britse krant The Independent op basis van bevindingen van garagehouders in Duitsland en Groot-Brittannië. Het gaat om zogenoemde OM 651-motoren in bepaalde auto’s in de E- en C-klasse.

Volgens de krant hebben in Duitsland zeker 2800 bezitters van auto’s met de bewuste motor hun wagen naar de garage moeten brengen voor reparaties. In Groot-Brittannië gaat het om circa 550 reparaties. Een Mercedes-reparateur schatte dat weredwijd circa 50.000 auto’s mogelijk zouden moeten worden hersteld.

De problemen zitten in het elektrisch systeem van de injectie van de motor. Door verkeerde signalen kan de motor in een ‘noodstand’ springen waardoor de snelheid tot circa 70 kilometer per uur wordt beperkt. Ook kan de auto helemaal stilvallen.

De betreffende motor wordt geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf Delphi, is in 2009 geïntroduceerd. Volgens Mercedes stootte de motor aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit dan voorgangers. Ook meldde de autoproducent dat de vernieuwing onder extreme omstandigheden was getest, aldus The Independent.

(ANP)

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.