Enschedese taxibedrijven om de tafel met wethouder

Nog deze week is er een gesprek tussen een groot aantal taxibedrijven uit Enschede en wethouder Eric Helder. Inzet is de binnenstad op uitgaansavonden weer bereikbaar te maken voor een beperkt aantal taxi’s.

Twee weken geleden pesloot burgemeester Peter den Oudsten de binnenstad volledig af te sluiten voor taxi’s, nadat de rechter de gemeente eerder nog ongelijk had gegeven. Vanaf 26 november was er namelijk een beperkt aantal taxibedrijven dat in aanmerking kwam voor taxivervoer in de binnenstad. Wie dat waren, was bepaald door de horecabond van de stad.

Juridisch klopte dat niet, maar de ervaringen van zowel de horeca als de gemeente waren goed. Helder in De Stentor: “Er was rust en er werd kwaliteit geboden. Omdat wij niet mogen toetsen op kwaliteit, hadden we een truc bedacht via de horecabond. Nu moeten we een ander besluit nemen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.