‘Straattaxi’s Achterhoek komen ’s nachts niet meer op’

Waar het aanbod in de grote steden nog veel groter is dan de vraag, lijkt dat op het platteland juist anders te zijn. In de Gelderlander staat donderdag een uitgebreik artikel over de straattaxi’s in de Achterhoek.

Het uitgaanspubliek aldaar lijkt amper nog taxi’s te kunnen bestellen in de nachtelijke uurtjes. Stappers lijken op de heenreis de voorkeur te geven aan de Regiotaxi en de Borrelbus, waardoor het nog maar enkele uurtjes interessant is om de straat op te gaan voor taxicentrales.

“De kosten wegen niet meer op tegen de opbrengsten en de toegenomen agressie vormde de bekende druppel, alsmede het gebruik van de Regiotaxi en Borrelbus”, verklaart Henk Mennink van het Winterswijkse taxi Waldhof in de Gelderlander. “De jeugd gaat ergens met de Regiotaxi of Borrelbus heen en dan mogen wij ze tussen twee en vier uur ophalen. Daar moet ik dan chauffeurs aan opofferen die de volgende dag niet meer zijn in te roosteren, omdat ze ook hun rust moeten hebben.”

Setax Taxi uit Doetinchem daarentegen is wél 24 uur per dag beschikbaar. “Om te laten zien dat wij wel willen, hoewel het eigenlijk onrendabel is”, zegt Richard Seijger van Setax. “We moeten maar zien of het te behappen is. We hebben het rigoreus omgegooid, met lage tarieven. Zo bieden we een stadsrit aan voor zevenenhalve euro. Zo hopen we dat weer meer mensen voor de reguliere taxi kiezen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Straattaxi’s Achterhoek komen ’s nachts niet meer op’ | RijschoolPro

‘Straattaxi’s Achterhoek komen ’s nachts niet meer op’

Waar het aanbod in de grote steden nog veel groter is dan de vraag, lijkt dat op het platteland juist anders te zijn. In de Gelderlander staat donderdag een uitgebreik artikel over de straattaxi’s in de Achterhoek.

Het uitgaanspubliek aldaar lijkt amper nog taxi’s te kunnen bestellen in de nachtelijke uurtjes. Stappers lijken op de heenreis de voorkeur te geven aan de Regiotaxi en de Borrelbus, waardoor het nog maar enkele uurtjes interessant is om de straat op te gaan voor taxicentrales.

“De kosten wegen niet meer op tegen de opbrengsten en de toegenomen agressie vormde de bekende druppel, alsmede het gebruik van de Regiotaxi en Borrelbus”, verklaart Henk Mennink van het Winterswijkse taxi Waldhof in de Gelderlander. “De jeugd gaat ergens met de Regiotaxi of Borrelbus heen en dan mogen wij ze tussen twee en vier uur ophalen. Daar moet ik dan chauffeurs aan opofferen die de volgende dag niet meer zijn in te roosteren, omdat ze ook hun rust moeten hebben.”

Setax Taxi uit Doetinchem daarentegen is wél 24 uur per dag beschikbaar. “Om te laten zien dat wij wel willen, hoewel het eigenlijk onrendabel is”, zegt Richard Seijger van Setax. “We moeten maar zien of het te behappen is. We hebben het rigoreus omgegooid, met lage tarieven. Zo bieden we een stadsrit aan voor zevenenhalve euro. Zo hopen we dat weer meer mensen voor de reguliere taxi kiezen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.