De ov-chipkaart werkt nu in heel Zuid-Holland

DEN HAAG – Reizigers kunnen sinds maandag in heel Zuid-Holland reizen met de ov-chipkaart. Dat heeft een woordvoerster van de provincie maandag laten weten.

Reizigers konden al in delen van de provincie gebruikmaken van het digitale vervoersbewijs. Daar zijn nu verbindingen bijgekomen van vervoerder Arriva in de Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfherenland, Hoekse Waard en Goerree-Overflakkee.

De regio Rotterdam speelt in Nederland een voortrekkersrol bij de invoering van de ov-chipkaart. De strippenkaart is sinds maandag niet meer te koop in Rotterdam en omgeving. Vanaf 11 februari is de ov-chipkaart het enige geldige vervoersbewijs in deze regio. De afspraak is dat daarna binnen een jaar in het hele land met de ov-chipkaart moet kunnen worden gereisd. Daarmee komt na ruim dertig jaar een einde aan het vertrouwde stempelen.

Inwoners van Zuid-Holland kunnen van 1 februari tot 1 april een persoonlijke ov-chipkaart bestellen op de website 1eurochipkaart.nl. Normaal gesproken kost een dergelijk vervoersbewijs 7,50 euro. Een uitzondering geldt voor mensen in de regio Rotterdam. „Die regio is veel verder en mensen hebben daar al kortingsmogelijkheden gehad”, aldus de zegsvrouw.

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

De ov-chipkaart werkt nu in heel Zuid-Holland | RijschoolPro

De ov-chipkaart werkt nu in heel Zuid-Holland

DEN HAAG – Reizigers kunnen sinds maandag in heel Zuid-Holland reizen met de ov-chipkaart. Dat heeft een woordvoerster van de provincie maandag laten weten.

Reizigers konden al in delen van de provincie gebruikmaken van het digitale vervoersbewijs. Daar zijn nu verbindingen bijgekomen van vervoerder Arriva in de Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfherenland, Hoekse Waard en Goerree-Overflakkee.

De regio Rotterdam speelt in Nederland een voortrekkersrol bij de invoering van de ov-chipkaart. De strippenkaart is sinds maandag niet meer te koop in Rotterdam en omgeving. Vanaf 11 februari is de ov-chipkaart het enige geldige vervoersbewijs in deze regio. De afspraak is dat daarna binnen een jaar in het hele land met de ov-chipkaart moet kunnen worden gereisd. Daarmee komt na ruim dertig jaar een einde aan het vertrouwde stempelen.

Inwoners van Zuid-Holland kunnen van 1 februari tot 1 april een persoonlijke ov-chipkaart bestellen op de website 1eurochipkaart.nl. Normaal gesproken kost een dergelijk vervoersbewijs 7,50 euro. Een uitzondering geldt voor mensen in de regio Rotterdam. „Die regio is veel verder en mensen hebben daar al kortingsmogelijkheden gehad”, aldus de zegsvrouw.

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.