Taxichauffeur moet de cel in wegens sex met 12-jarige klant

ARNHEM – Een 55-jarige voormalige taxichauffeur uit Rheden is tot een jaar cel veroordeeld, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Dat meldt dagblad De Pers dinsdag. De rechtbank in Arnhem veroordeelde de man wegens seksuele gemeenschap met een 12-jarig verstandelijk gehandicapt meisje.

De taxichauffeur bracht het meisje dagelijks vanuit Driel naar school in Arnhem. De man bekende voor de rechter dat hij zich eind 2002, begin 2003 vergreep aan het meisje, dat altijd als laatste moest uitstappen. In de bus raakte hij het meisje telkens aan.

Twee keer logeerde het meisje ook bij de man: na een schoolfeestje en op een reisje naar Antwerpen. Daarbij was er ook gemeenschap op een hotelkamer. De zaak kwam aan het rollen toen het meisje in 2007 een begeleidster inlichtte.

De rechtbank noch aanklager achtten verkrachting bewezen, want er leek geen sprake van dwang. Maar seks met een kind, nog gehandicapt ook, dat haar wil niet goed kan bepalen, is wel bewezen. De rechtbank vindt het prijzenswaardig dat de man eerlijk bekende en zelf al hulp heeft gezocht om herhaling te voorkomen. Aan het voorwaardelijke deel van de straf zit wel behandeling als voorwaarde vast, waardoor de hulp nu ook een verplicht karakter heeft.

Kijk voor het laatste taxinieuws op www.taxipro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.