Belgische prins wil speciaal rijbewijs voor snelheidsduivels

BRUSSEL – De Belgische Prins Laurent, notoir autoliefhebber en snelheidsduivel, wil een speciaal rijbewijs invoeren voor Belgen met een supersnelle auto. Dat bericht dagblad De Standaard woensdag. Laurent wordt in België nog steeds achtervolgd door het beeld van de prins die met zijn Ferrari de oprijlaan van het paleis opscheurt.

“Een auto die 300 km per uur rijdt, is toch niet hetzelfde als een auto die maar 100 km per uur aankan”, redeneert de prins. Dat de maximumsnelheid in België 120 km per uur bedraagt, lijkt hem te ontgaan.

De prinselijke voorstellen zorgen in de Belgische regering voor gefronste wenkbrauwen. “Ik heb zijn verkeersadvies met veel belangstelling gelezen”, zegt een cynische staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V), die er verder het zwijgen toe doet. Hij wil de prins niet al te zeer in verlegenheid te brengen. Het enige dat hij erover kwijt wil, is dat de verkeersregels voor iedereen gelden, ook voor leden van de Koninklijke familie.

Het Belgische Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV), dat onder toezicht staat van de overheid, wil niet op de uitspraken ingaan om een openlijke strijd te vermijden.

Bij de automobilistenvereniging Touring reageren ze wel. “Dit is totaal misplaatst”, zegt woordvoerder Danny Smagghe. “Laurent geeft een compleet fout beeld van verkeersveiligheid.”

Lees volledige artikel in De Standaard

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.