Helft minder taxi’s op Centraal Station Amsterdam

AMSTERDAM – Bij het Centraal Station (CS) in Amsterdam mogen binnenkort veel minder taxi’s staan dan voorheen. Momenteel hebben nog bijna duizend chauffeurs daar een vergunning voor, vanaf volgende week zijn dat er naar verwachting nog maar vierhonderd.

Dat zei wethouder Hans Gerson van Verkeer (PvdA) woensdag tegen de gemeenteraad. Er zijn al tijden veel klachten over de taxi’s bij het CS. Ze zouden korte ritten weigeren, klanten intimideren en ruziemaken met elkaar of met toezichthouders. Dat zou onder meer komen doordat er veel te veel chauffeurs mogen staan.

Tot voor kort hadden nog 996 ondernemers een vergunning voor het CS. Zij moesten van de gemeente allemaal een nieuwe aanvragen. 350 van hen hebben dat inmiddels gedaan. De chauffeurs hebben nog een week de tijd om hun licentie te verlengen. Naar verwachting doen nog slechts enkele tientallen dat.

Gerson zei dat veel chauffeurs geen nieuwe vergunning hebben aangevraagd omdat de gemeente de laatste tijd streng controleerde op de standplaats. Ook veel taxiondernemers klaagden overigens over het grote aantal chauffeurs dat klanten mag oppikken bij het CS. Daardoor zou het niet rendabel zijn om daar te staan.

Het CS is niet de enige plek in Amsterdam waar taxichauffeurs zich regelmatig zouden misdragen. Ook elders in de stad zijn er veel klachten. Met name het Leidseplein is een probleemgeval.

(ANP)

Kijk voor het laatste taxinieuws op www.taxipro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Helft minder taxi’s op Centraal Station Amsterdam | RijschoolPro

Helft minder taxi’s op Centraal Station Amsterdam

AMSTERDAM – Bij het Centraal Station (CS) in Amsterdam mogen binnenkort veel minder taxi’s staan dan voorheen. Momenteel hebben nog bijna duizend chauffeurs daar een vergunning voor, vanaf volgende week zijn dat er naar verwachting nog maar vierhonderd.

Dat zei wethouder Hans Gerson van Verkeer (PvdA) woensdag tegen de gemeenteraad. Er zijn al tijden veel klachten over de taxi’s bij het CS. Ze zouden korte ritten weigeren, klanten intimideren en ruziemaken met elkaar of met toezichthouders. Dat zou onder meer komen doordat er veel te veel chauffeurs mogen staan.

Tot voor kort hadden nog 996 ondernemers een vergunning voor het CS. Zij moesten van de gemeente allemaal een nieuwe aanvragen. 350 van hen hebben dat inmiddels gedaan. De chauffeurs hebben nog een week de tijd om hun licentie te verlengen. Naar verwachting doen nog slechts enkele tientallen dat.

Gerson zei dat veel chauffeurs geen nieuwe vergunning hebben aangevraagd omdat de gemeente de laatste tijd streng controleerde op de standplaats. Ook veel taxiondernemers klaagden overigens over het grote aantal chauffeurs dat klanten mag oppikken bij het CS. Daardoor zou het niet rendabel zijn om daar te staan.

Het CS is niet de enige plek in Amsterdam waar taxichauffeurs zich regelmatig zouden misdragen. Ook elders in de stad zijn er veel klachten. Met name het Leidseplein is een probleemgeval.

(ANP)

Kijk voor het laatste taxinieuws op www.taxipro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.