CBR schrapt recordaantal examens door winterweer

DEN HAAG – Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft deze winter al meer dan 31.500 rijexamens moeten schrappen vanwege het winterweer. Een woordvoerder bevestigt donderdag een bericht daarover in het Algemeen Dagblad.

Het is voor zover het CBR bekend nog nooit eerder gebeurd dat in één winter zo veel examens moesten worden afgelast vanwege gladheid en sneeuw op de weg. Tijdens een examen moeten examinatoren kunnen testen of een chauffeur zich onder normale weersomstandigheden kan redden op de weg. Een groot probleem vormt ook het strooibeleid van veel gemeentes, die juist in woonwijken waar examens worden afgenomen niet of nauwelijks zout strooien en sneeuw ruimen.

Ondanks de winterse omstandigheden heeft het CBR door een strakke planning alweer 22.000 van de afgelaste examens kunnen afnemen. In de wintermaanden heeft de organisatie het doorgaans sowieso minder druk dan in de zomer. Ook de wachttijd voor nieuwe kandidaten valt mee: nieuwe aanmeldingen worden binnen drie weken afgehandeld.

Kandidaten die een theoriecertificaat hebben dat binnenkort afloopt, kunnen rekenen op coulance. Ze hoeven het theorie-examen niet meteen over te doen, zegt het CBR.

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR schrapt recordaantal examens door winterweer | RijschoolPro

CBR schrapt recordaantal examens door winterweer

DEN HAAG – Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft deze winter al meer dan 31.500 rijexamens moeten schrappen vanwege het winterweer. Een woordvoerder bevestigt donderdag een bericht daarover in het Algemeen Dagblad.

Het is voor zover het CBR bekend nog nooit eerder gebeurd dat in één winter zo veel examens moesten worden afgelast vanwege gladheid en sneeuw op de weg. Tijdens een examen moeten examinatoren kunnen testen of een chauffeur zich onder normale weersomstandigheden kan redden op de weg. Een groot probleem vormt ook het strooibeleid van veel gemeentes, die juist in woonwijken waar examens worden afgenomen niet of nauwelijks zout strooien en sneeuw ruimen.

Ondanks de winterse omstandigheden heeft het CBR door een strakke planning alweer 22.000 van de afgelaste examens kunnen afnemen. In de wintermaanden heeft de organisatie het doorgaans sowieso minder druk dan in de zomer. Ook de wachttijd voor nieuwe kandidaten valt mee: nieuwe aanmeldingen worden binnen drie weken afgehandeld.

Kandidaten die een theoriecertificaat hebben dat binnenkort afloopt, kunnen rekenen op coulance. Ze hoeven het theorie-examen niet meteen over te doen, zegt het CBR.

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.