Taxibusje met acht kinderen valt op snelweg

ERICA – Een taxibusje met daarin acht kinderen is vrijdagmorgen van de weg geraakt en enkele meters naar beneden gevallen op een snelweg. Vier kinderen en de chauffeur moesten naar het ziekenhuis. Het voertuig is door gladheid van de weg geraakt en vervolgens enkele meters naar beneden gevallen. Dat meldt de politie Drenthe.

De gemeente Emmen heeft laten weten dat in de nacht van donderdag op vrijdag voor het eerst deze winter niet op de weg is gestrooid in verband met het zouttekort. De gemeente heeft wel gemeld na het weekend met zand te gaan strooien om gladheid op de wegen en fietspaden in de gemeente tegen te gaan.

Het ongeluk gebeurde rond half negen toen de bestuurder de macht over het stuur verloor. Het voertuig raakte van de Ericasestraat op de autoweg A37. Eén van de kinderen raakte ernstig gewond en is naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Drie andere kinderen en de chauffeur zijn naar het Scheper Ziekenhuis Emmen vervoerd en worden daar geholpen. De overige vier schoolkinderen raakten lichtgewond en zijn in de buurt opgevangen door Slachtofferhulp. De kinderen zijn in de leeftijd van 9 tot 14 jaar.

Volgens getuigen was de Ericasestraat vrijdagochtend spiegelglad. Het taxibusje ramde tijdens de val een hekwerk. Een deel van het hek is op de betonnen afscheiding van de A37 terecht gekomen. De autosnelweg tussen Nieuw-Amsterdam en Klazienaveen blijft vermoedelijk tot 14.00 uur afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

(ANP)

Kijk voor het laatste taxinieuws op www.taxipro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.