Leerling-bestuurster rijdt auto vijver in

TONGEREN – Een Belgische leerling-bestuurster heeft zondagmiddag de auto van haar moeder in een vijver gereden. Dat meldt dagblad De Standaard.

De 17-jarige Ines Desset was op de parkeerplaats van het Land van Ooit met haar moeder aan het oefenen voor het rijexamen. Tijdens het rijden trapte de jonge vrouw het verkeerde pedaal in. De wagen reed door een omheining en belandde verderop in een vijver van 2,5 meter diep. De twee inzittenden konden op eigen kracht uit de auto klimmen en raakten niet gewond. Maandag halen duikers de wagen weer uit het water.

Minister Eurlings van Verkeer heeft het idee geopperd om ook in Nederland 17-jarigen onder begeleiding te laten rijden. Hij wil hiermee gaan experimenteren, want volgens hem geldt: hoe meer ervaring, hoe minder ongelukken. De begeleider hoeft geen professionele rijinstructeur te zijn.

In Duitsland lopen al experimenten die volgens Eurlings ‘hoopgevend’ zijn. Uit de eerste cijfers daar blijkt dat jonge bestuurders minder betrokken zijn bij ongevallen. In Nederland mogen 17-jarigen alleen theorieles volgen. Bij praktijklessen geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Leerling-bestuurster rijdt auto vijver in”

[…] met moeder Gepubliceerd op 09-02-2010 om 10:44 TONGEREN – De 17-jarige Belgische jongedame die dit weekend bijna verdronk tijdens een rijles met haar moeder, doet dinsdag haar verhaal in het Belgisch dagblad De Standaard. […]

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.