ANWB brengt applicatie Zuinig Rijden uit

DEN HAAG – De ANWB lanceert dinsdag de gratis iPhone-applicatie Zuinig Rijden. Hiermee kunnen bijvoorbeeld rijinstructeurs nauwkeurig bekijken hoeveel brandstof hun leerlingen gemiddeld verbruiken.

De applicatie bevat onder meer alle tips van ‘Het Nieuwe Rijden’. Het enige wat de instructeur moet doen, is bij elke tankbeurt gegevens invullen over de kilometerstand, het aantal getankte liters, de soort brandstof en de literprijs.

Ook kan aangegeven worden of er bijzondere omstandigheden zijn die het brandstofgebruik mogelijk beïnvloeden, zoals het rijden met een aanhanger of caravan, het gebruik van winterbanden en natuurlijk: of de leerlingen de tips van Het Nieuwe Rijden consequent hebben toegepast.

Na enkele tankbeurten kan de gebruiker door middel van grafiekjes zien hoe zuinig de opeenvolgende tankbeurten geweest zijn, zowel qua liters als qua geld. De app bevat ook een zelftest om in tien tankbeurten ‘Het Nieuwe Rijden’ onder de knie te krijgen.

Bovendien is het erg handig voor leerlingen die straks het nieuwe rijden in hun eigen auto gaan toepassen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.