Bijna verdronken tijdens tweede rijles met moeder

TONGEREN – De 17-jarige Belgische jongedame die dit weekend bijna verdronk tijdens een rijles met haar moeder, doet dinsdag haar verhaal in het Belgisch dagblad De Standaard.

Ines D. trapte tijdens de rijles per vergissing op het ontkoppelingspedaal van de wagen in plaats van de rem. Ze belandde samen met haar moeder in een vijver.
De 17-jarige leerling-bestuurster Ines D. uit Koniksem (bij Tongeren) had net haar voorlopig rijbewijs en was zondag met haar moeder vertrokken voor een rustig oefenritje met hun Peugeot Cabriolet.

“We waren aan het rijden en wilden een grotere ronde maken”, vertelt de moeder, die liever anoniem wil blijven. “Toen Ines een bocht naar rechts moest nemen, stuitten we plots op een omheining. Ik riep nog: ‘remmen! remmen!’ Maar in paniek drukte ze op het ontkoppelingspedaal in plaats van op de rem. We gingen recht door de omheining en belandden in een kleine vijver.”

Ines en haar moeder bleven ongedeerd, maar waren wel onderkoeld door het koude water. Ze werden door de politie naar het Vesaliusziekenhuis gebracht waar ze een warme douche konden nemen.

Het was nog maar de tweede keer dat moeder en dochter gingen autorijden. ‘”Misschien speelde dat gebrek aan ervaring een rol. Mijn dochter reed wel maar in tweede versnelling. Zo snel reden we dus niet”, zegt de moeder. “Vandaag en morgen blijft mijn dochter thuis van school. Ze is wel een beetje boos op zichzelf, maar ik verwijt haar niks. De politie en de psycholoog zeggen dat we weer zo snel mogelijk moeten gaan rijden. Maar dat zal dan wel samen met mijn man zijn.”

En wat met de Peugeot Cabriot? “Die is zondagavond door de verzekeringsmaatschappij uit het water gehaald”, zegt de moeder. “Hij is negen jaar oud en we hadden net een nieuwe wagen besteld op het autosalon. Maar die krijgen we pas eind mei.”

Lees het interview in De Standaard

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.