bushokje, busvervoer

Veel klachten busvervoer Zeewolde

bushokje, busvervoer

ZEEWOLDE – In de periode tussen maart 2009 en januari van dit jaar zijn door Leefbaar Zeewolde 56 klachten over het openbaar vervoer geregistreerd. Dat bericht dagblad De Stentor dinsdag.

De klachten zijn gebundeld in het OV-zwartboek ‘Te vroeg en te vol’ en worden woensdagavond om zeven uur in het Flevolandse provinciehuis overhandigd aan de statencommissie Werk en gedeputeerde René van Diessen.

De meeste klachten hebben betrekking op de route tussen Zeewolde en Harderwijk. Uit de cijfers blijkt dat 81 procent van de klachten te maken heeft met de ochtendritten, vijftien procent met de middagbus en maar vier procent met de avondritten.

De passagiers uitten ook veel klachten op de buslijnen 144 naar Harderwijk en 142 naar Nijkerk. Volgens ontwerper Rob Tulleken van de site is dat te verklaren uit het grote aantal scholieren dat van deze lijnen gebruik maakt. Maar ook lijn 159 naar Almere scoort de nodige kritiek. Die wordt gebruikt door forenzen, scholieren en studenten die in Almere of de Randstad hun bestemming hebben.

Een groot aantal klachten heeft betrekking op het helemaal niet komen opdagen van een bus. Maar ook bussen die te vroeg vertrekken en te volle bussen is vaak gehoord.

Lees het artikel in De Stentor

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.