Elektrische bus, Den Bosch, stadsbus

Proef elektrische binnenstadsbus Den Bosch van start

DEN BOSCH – De twee elektrische stadsbussen van Arriva in de binnenstad van Den Bosch zijn donderdag officieel in gebruik genomen. Dat meldt de gemeente Den Bosch.

De bussen gaan in de stad en mogelijk tussen de transferia en de binnenstad rijden. Niet in het voetgangersgebied, waar eerder sprake van was. Het klein model stadsbus kan maximaal 30 passagiers vervoeren. De bussen worden ingevoegd in de bestaande dienstregeling omdat die tussentijds niet gewijzigd kan worden.

Het is nu in ‘s-Hertogenbosch mogelijk om 100% elektrisch te reizen, van deur tot deur. Naast de bussen is het ook mogelijk om met een elektrische auto van Greenweels, elektrische NS-scooters of elektrische OV-fiets te reizen.

Wethouder Bart Eigeman en gedeputeerde Lily Jacobs onthulden donderdag de elektrische vervoersmiddelen, op het stationsplein in ‘s-Hertogenbosch. Als afsluiting maakten zij samen een rit in de elektrische bus over de Stationsweg. De elektrische auto’s kunnen worden opgeladen bij één van de elf openbare oplaadpunten in de stad.

Tijdens de proefperiode van drie jaar rijden er in totaal drie elektrische bussen in de historische binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. De 220Xpress rijdt iedere 15 minuten vanaf het centraal station langs acht bushaltes, die herkenbaar zijn aan het 220Xpress logo.

Lees de informatie van de gemeente Den Bosch

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Proef elektrische binnenstadsbus Den Bosch van start | RijschoolPro
Elektrische bus, Den Bosch, stadsbus

Proef elektrische binnenstadsbus Den Bosch van start

DEN BOSCH – De twee elektrische stadsbussen van Arriva in de binnenstad van Den Bosch zijn donderdag officieel in gebruik genomen. Dat meldt de gemeente Den Bosch.

De bussen gaan in de stad en mogelijk tussen de transferia en de binnenstad rijden. Niet in het voetgangersgebied, waar eerder sprake van was. Het klein model stadsbus kan maximaal 30 passagiers vervoeren. De bussen worden ingevoegd in de bestaande dienstregeling omdat die tussentijds niet gewijzigd kan worden.

Het is nu in ‘s-Hertogenbosch mogelijk om 100% elektrisch te reizen, van deur tot deur. Naast de bussen is het ook mogelijk om met een elektrische auto van Greenweels, elektrische NS-scooters of elektrische OV-fiets te reizen.

Wethouder Bart Eigeman en gedeputeerde Lily Jacobs onthulden donderdag de elektrische vervoersmiddelen, op het stationsplein in ‘s-Hertogenbosch. Als afsluiting maakten zij samen een rit in de elektrische bus over de Stationsweg. De elektrische auto’s kunnen worden opgeladen bij één van de elf openbare oplaadpunten in de stad.

Tijdens de proefperiode van drie jaar rijden er in totaal drie elektrische bussen in de historische binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. De 220Xpress rijdt iedere 15 minuten vanaf het centraal station langs acht bushaltes, die herkenbaar zijn aan het 220Xpress logo.

Lees de informatie van de gemeente Den Bosch

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.