bus, overval, politie, rechtbank

Anderhalf jaar cel geëist voor overval op buschauffeur

BREDA – Tegen twee overvallers van een buschauffeur in Tilburg is donderdagmiddag anderhalf jaar cel geëist. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Voor officier van justitie K. Weijers van de rechtbank in Breda is het duidelijk: drie mannen wilden vorig jaar september in Tilburg een buschauffeur beroven. Dat blijkt uit beelden van een bewakingscamera.

De chauffeur zag 15 september kort voor middernacht op het busstation een dronken Rotterdammer (24) instappen. Hij dacht vrijwel meteen aan een overval. Deze gedachte werd versterkt toen een tweede man opdook en het duo zich voorover boog richting geldla en tas.

De chauffeur deelde een klap uit, waarna nog een derde man de bus in kwam. Terwijl de bestuurder vocht met de twee wist deze 28-jarige man uit Delft de geldla te bemachtigen en sloeg de chauffeur ermee in zijn gezicht. Kort daarna kwamen collega’s van Veolia te hulp en zij overmeesterden de Delftenaar.

Een poging tot diefstal met geweld, concludeerde Weijers. Ze eiste 1,5 jaar cel tegen de Delftse verdachte. De Rotterdammer hoorde 1,5 jaar cel tegen zich eisen, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De rechtszaak tegen de derde verdachte ging niet door, omdat hij naar de verkeerde rechtbank was gebracht. Het aandeel van een vierde betrokkene was zo klein, dat de zaak tegen hem is geseponeerd.

De verdachten betoogden dat het niet hun bedoeling was de chauffeur te beroven. De Rotterdammer erkende dat hij en zijn vrienden zich irritant gedroegen, maar hield vol dat hij niet op geld uit was. Hij ontkent dat hij de buschauffeur heeft geslagen. Namens de Delftenaar stelde advocaat Woodrow dat de camerabeelden onjuist zijn geïnterpreteerd. Zijn cliënt had de geldlade slechts gepakt om zichzelf te verdedigen. “Als hij de la had willen stelen, was hij er toch wel mee weg gerend”, aldus Woodrow.

Lees het verslag in het Brabants Dagblad

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.