‘Stel winterbanden verplicht bij leerlingenvervoer’

EDE – De cliëntenraad voor het leerlingenvervoer in Ede wil dat de taxibusjes waarmee schoolkinderen worden vervoerd, winterbanden krijgen. Dat meldt Omroep Gelderland maandag.

Aanleiding is een ongeluk bij Erica in Drenthe, waar onlangs vier kinderen en de chauffeur van een taxibusje gewond raakten. Het had geen winterbanden. Donderdag lag het leerlingenvervoer in Apeldoorn stil vanwege de sneeuw. Ook die busjes hadden geen winterbanden.

Nederlandse gemeenten stellen bij de aanbestedingsprocedure van ‘aanvullend openbaar vervoer’ geen eisen over winterbanden. Oudervereniging Balans heeft een brandbrief gestuurd naar de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en minister Plasterk van Onderwijs.

Kijk voor het laatste taxinieuws op www.taxipro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “‘Stel winterbanden verplicht bij leerlingenvervoer’”

beppe|02.12.10|12:53

wij wonen vlak bij zwolle en hebben 4 kinderen die van taxi vervoer naar naar cluster4 gebruik maken vorig jaar hadden ze wel op allebeide taxi’s winterbanden. nu hebben we andere vervoerders en geen winterbanden ik vind dat niet kunnen er zitten 8 kinderen plus een chauffeur in die ook veilig thuis willen komen dit is met winterbanden een stuk veiliger het zal je maar gebeuren dat ze nog dit niet hebben verplicht van uit de kamer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.