tractor, les, verkeer

Les op bassischool over landbouwvoertuigen in het verkeer

ROSSUM – Basisschoolleerlingen in het Overijsselse Rossum krijgen les over landbouwvourtuigen in het verkeer. Dat meldt Verkeerskunde.nl woensdag.

Het pilotproject ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’ (VOMOL) gaat van start. De leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Kerkeweij ervaren daarin hoe zij op een veilige manier om moeten gaan met verschillende soorten landbouwvoertuigen in het verkeer.

Zowel leerlingen als bestuurders van landbouwvoertuigen worden bewust gemaakt hoe ze op elkaar reageren in het verkeer. Ook worden loonwerkers en toekomstige trekkerbestuurders erbij betrokken om hen te laten ervaren hoe kinderen op bepaalde situaties in het verkeer kunnen reageren.

Het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) laat samen met de gemeente Dinkelland het project uitvoeren. Het idee komt van de werkgroep Verkeer van de basisschool. Het ROVO wil het project in 2011 aanbieden aan alle Overijsselse gemeenten zodat alle basisscholen dit kunnen uitvoeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Les op bassischool over landbouwvoertuigen in het verkeer”

Astrid de Ronde|15.09.10|22:11

Goedenavond,

wat een ontzettend goed initiatief is dit. Zelf woon ik in de achterhoek , heb ik 3 kinderen , waarvan de oudste in groep 7 zit. Over 2 jaar moet hij 45 min. naar school fietsen, er zijn ontzettend veel landbouwvoertuigen en veel vrachtwagens (ik hou mijn hart vast) onderweg. Hoe hebben jullie dit opgestart, want ik denk dat veel ouders hier interesse in hebben.Ik hoor graag van jullie.

gtroetjes Astrid de Ronde

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.