Werkstraf voor mishandeling taxichauffeur

ZWOLLE – De 22-jarige Leeuwardenaar die begin van dit jaar in Zwolle een 66-jarige taxichauffeur in het gezicht sloeg is veroordeeld tot een werkstraf van 30 uur. Dat bericht dagblad De Stentor woensdag.

De twee kregen ruzie over de ritprijs naar Zwolle. Boos stapte de Fries uiteindelijk in Zwolle uit de taxi zonder dat hij had afgerekend. Drie collega-chauffeurs reden de klant vervolgens klem, om alsnog de verschuldigde 60 euro te kunnen innen. Het geld werd door de man overhandigd, maar de taxichauffeur kreeg ook meteen een vuistslag in het gezicht te verwerken.

Voor de officier van justitie was die mishandeling reden om een werkstraf van veertig uur te eisen. De man had nog een werkstraf van twintig uur boven zijn hoofd hangen van een eerdere veroordeling.

De officier vroeg de politierechter om die voorwaardelijke straf ook ten uitvoer te leggen. De rechter ging iets lager in zijn straf zitten en legde de man een werkstraf van dertig uur op. Daarnaast legde hij de tenuitvoerlegging van twintig uur werkstraf op. Het slachtoffer verscheen niet op de zitting en werd bij verstek veroordeeld.

Kijk voor het laatste taxinieuws op www.taxipro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.