kilometerheffing, ANWB, peiling

Peiling ANWB over kilometerheffing is gesloten

DEN HAAG – De online peiling van de ANWB over de kilometerheffing is na 3,5 week afgesloten. Volgens de organisatie hebben 439.426 mensen de enquête ingevuld.

“Dit enorme aantal bewijst hoe sterk de kilometerprijs leeft en hoe graag mensen hun mening geven over de diverse aspecten van het wetsvoorstel”, zegt een ANWB-woordvoerder donderdag.

De enquête op de website van de ANWB is opgezet om na te gaan hoe leden en niet-leden denken over de voorgenomen kilometerheffing van minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat). De minister liet bij het begin van de peiling weten in sterke mate rekening te houden met de uitkomst van de enquête. De ANWB verwacht dat de peiling ‘voldoende informatie zal opleveren om het wetsvoorstel over de kilometerprijs goed gefundeerd van kanttekeningen te voorzien’.

De uitkomsten van de ANWB-peiling worden de komende tijd verwerkt en geanalyseerd. Ook zal nog met groepen deelnemers aan de enquête worden gesproken. De ANWB verwacht de resultaten, conclusies en suggesties begin april aan de Tweede Kamer te kunnen aanbieden.

(ANP)

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.