ov-chipkaart, bus, duurder

Reizen met bus op Veluwe flink duurder met ov-chipkaart

VELUWE – Reizen met de bus is op de Veluwe duurder geworden door de invoering van de ov-chipkaart. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Provinciale Statenfractie Groep van Bergen. Zo bericht dagblad De Stentor woensdag.

Van de 52 onderzochte verbindingen op het platteland van de Veluwe zijn er zes goedkoper en 46 duurder dan voorheen met de blauwe vijftien strippenkaart. In het onderzoek van de Groep van Bergen is een reis naar het NS-station in de eigen of dichtstbijzijnde plaats als uitgangspunt genomen. De grootste prijsverhoging betreft Nijkerkerveen met 72 procent.

Op de Noord-Veluwe is de prijsstijging het sterkst te merken in Heerde. Een ritje naar het station in Apeldoorn is 37 procent duurder geworden. De gemiddelde prijsstijging op de Noord-Veluwe bedraagt zestien procent.

Lees het artikel in De Stentor

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.