rechtbank, rijexamen, valsheid in geschrifte

Belg probeert rijexamen af te leggen voor broer

DENDERMONDE -Een Belg is veroordeeld wegens het afleggen van een rijexamen voor zijn broer. Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad donderdag.

De strafrechter in Dendermonde veroordeelde Rachid B. (20) en Brahim B. (20), beiden afkomstig uit Lokeren, elk tot een celstraf van vier maanden met uitstel en een boete van 550 euro. Ze werden beiden schuldig bevonden aan valsheid in geschrifte. Brahim B. besloot voor zijn broer het praktisch rijexamen af te leggen en trok met de identiteitskaart van zijn broer naar het examencentrum in Lokeren. Daar kwam de valsheid aan het licht.

Uit het onderzoek bleek later dat Rachid eerder al werd veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs en voor het veroorzaken van een ongeval met vluchtmisdrijf. Ook Brahim bleek een ruim strafblad te hebben met veroordelingen door de politierechter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.