ov-chipkaart, gratis reizen, studenten

Alle dagen gratis OV voor studenten

UTRECHT –  Door een fout bij het activeren van de nieuwe ov-chipkaart voor studenten is het voor een aantal mogelijk alle dagen van de week gratis te kunnen reizen. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

Bij de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) én De Telegraaf zijn meerdere meldingen gekomen van studenten die tot hun verbazing en blijdschap op hun chipkaart zowel de weekeind- als de weekvariant zien staan na het activeren van de reisrechten bij een oplaadpunt. Officieel zou er maar één reismogelijkheid moeten staan.

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), de voormalige IB-groep, kent dit probleem en bij de gezamenlijke vervoersbedrijven wordt tamelijk laconiek gereageerd: „Nou, maar dat is toch geweldig voor deze studenten. Gratis reizen, wat wil je nog meer,” stelt woordvoerder Charlotte Schoenmakers van de vervoersbedrijven. “Maar we hebben nog tot 16 maart om alle euvels eruit te halen. Op die datum moeten alle 650.000 studenten hun nieuwe ov-chipkaart geactiveerd hebben.”

Lees het volledige artikel in De Telegraaf

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Alle dagen gratis OV voor studenten | RijschoolPro