Taxi Centrale Zwolle

Taxi Centrale Zwolle verliest aanbesteding

ZWOLLE – Taxi Centrale Zwolle is het wmo-vervoer in haar regio kwijtgeraakt aan Zorgvervoer Centrale Nederland (ZCN) na een openbare aanbesteding. Dat bericht dagblad De Stentor dinsdag. De gemeente werd al tijden geconfronteerd met veel klachten over het collectieve vervoer.

Met name de lange wacht- en omrijtijden waren telkens weer een heikel punt. Volgens verantwoordelijk wethouder Erik Dannenberg heeft ZCN zich gepresenteerd als betrouwbaar, solide en zorgvuldig. Ook investeert het bedrijf in zijn personeel, waardoor er minder verloop is en meer arbeidsvreugde.

Tevreden is Zwolle ook over het controlesysteem van Zorgvervoer Centrale Nederland. Zo zijn alle busjes uitgerust met gps. Zo kunnen de telefonisten reizigers exact vertellen hoe lang het nog duurt voor het busje voorrijdt.

“We horen geregeld van mensen dat ze al tijden in de hal van het ziekenhuis zitten te wachten, eigenlijk nog even naar toilet moeten, maar niet durven omdat ze bang zijn dat ze de bus missen”, aldus Dannenberg. “Met dit systeem krijgen ze een sms’je of telefoontje dat de bus bijvoorbeeld te laat is en hoe lang het nog gaat duren.”

ZCN heeft van Taxi Centrale Zwolle en – de andere mededinger – Connexxion gewonnen op dit soort gedetailleerde kwaliteitseisen. Zwolle heeft uiteraard ook naar prijs gekeken, maar het Rotterdamse bedrijf was zeker niet de goedkoopste, zegt de wethouder.

ZCN is weliswaar niet alleen actief in Rotterdam, maar heeft in Zwolle en omgeving nog geen thuisbasis. Dat gaat op korte termijn wel gebeuren. In de cao is geregeld dat minimaal 75 procent van de huidige chauffeurs over kan stappen naar het nieuwe bedrijf.

Dannenberg benadrukte gisteren dat het om een voorlopige gunning gaat. De aanbesteding is een openbare gebeurtenis. Binnenkort kan de keuze tegen het licht worden gehouden en kan er eventueel nog geprotesteerd worden. Zo niet, dan verzorgt vanaf 1 juli ZCN het WMO-vervoer in Zwolle.

Lees het artikel in De Stentor

Kijk voor het laatste taxinieuws op www.taxipro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.