Rolstoelstaxi

PZN neemt collectief vervoer Arnhem Nijmegen over

ARNHEM – PZN neemt het cvv-vervoer in de Stadregio Arnhem Nijmegen over van Connexxion Taxi Services. Het contract start op 1 september en geldt voor een periode van vier jaar. Dat meldt de Stadsregio deze week.

PZN, een dochteronderneming van busmaatschappij Veolia, houdt zich alleen bezig met de regie. Het vervoer zelf wordt door lokale onderaannemers uitgevoerd.

In de nieuwe aanbestedingsronde is PZN volgens de Stadsregio als beste uit de bus gekomen. Tot die tijd wordt dit vervoer nog uitgevoerd door Connexxion Taxi Services. Op 5 februari was het nieuwe contract al voorlopig gegund aan PZN. Omdat hierop geen bezwaar is ingediend is de gunning nu definitief.

Op verzoek van diverse plaatselijke consumentenorganisaties zal er beter contact komen met de klant tijdens en na een ritboeking. Hierbij wordt aandacht besteed aan ritspreiding en communicatie over piektijden. Verder zal PZN de klant op de hoogte stellen als de taxi in aantocht is en als de taxi later komt. Bij calamiteiten zal de PZN de klant hierover informeren.

De klachtafhandeling en rapportages zullen voortaan volledig onafhankelijk gebeuren. Ook rapportages over bijvoorbeeld aantallen ritten, gereden zones en servicegraad worden niet meer door de vervoerder zelf opgesteld, maar door een onafhankelijke partij.

De stadsregio gaat testen uitvoeren om te kijken of bijvoorbeeld ritreservering, planning en rituitgifte en terugbelservice naar behoren werken. Mocht de samenwerking met PZN naar wens verlopen, dan kan het contract in 2014 met twee jaar worden verlengd.

Stadsregiotaxi is een collectief vraagafhankelijk vervoersysteem (cvv). Het biedt aanvullend openbaar vervoer op trajecten waar geen regulier openbaar busvervoer aanwezig is of juist op die momenten dat het regulier openbaar busvervoer niet rijdt. Tevens vervoert het mensen die niet van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken door bijvoorbeeld een handicap.

Lees meer informatie van Stadsregio Arnhem Nijmegen

Kijk voor het laatste taxinieuws op www.taxipro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.