Scania, bus, verkoop

Verkoop van touringcars zakt in

BRUSSEL- Het aantal verkochte bussen en touringcars in Europa is in januari met bijna 31 procent afgenomen ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van ACEA, een organisatie van fabrikanten van bedrijfsauto’s.

In Nederland daalde het aantal nieuw geregistreerde bedrijfswagens zelfs met bijna 38 procent tot 7060, zo meldt ACEA. Oorzaak is de economische recessie waarin het continent verkeert en de moeilijke financiering door banken.

Het aantal nieuwe bedrijfswagens in Europa is in januari met 12,3 procent gedaald tot 123.527 in vergelijking met januari vorig jaar. Het aantal lichte bedrijfswagens daalde met met 5,2 procent. Zware trucks werden 43,5 procent minder verkocht, gewone vrachtwagens 40 procent.

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.