Arriva, boete

Hogere boete Arriva voor onveilige bussen

DEN BOSCH – Vervoersmaatschappij Arriva krijgt een boete opgelegd van 27.500 euro voor het rijden met onveilige en gammele bussen in 2007. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch donderdag beslist.

Arriva kreeg eerder van de rechtbank 6.000 euro boete opgelegd. Het Openbaar Ministerie (OM) ging tegen die uitspraak in beroep omdat het de boete te laag vond.

Het hof verwijt Arriva dat het zonder deugdelijke controle vooraf bussen, met in sommige gevallen ernstige gebreken, de weg heeft opgestuurd. Daardoor kwam de veiligheid van passagiers, chauffeurs en andere weggebruikers in gevaar.

Arriva kreeg eind 2006 na een openbare aanbesteding de concessie voor Noordoost-Brabant. Om direct te kunnen gaan rijden kocht het bedrijf oude bussen. Al vrij snel kwam een klachtenstroom op gang van reizigers en vakbonden over mankementen aan de bussen.

De toenmalige minister Karla Peijs (Verkeer) gaf opdracht om de bussen te controleren. Bij de check vonden de controleurs een groot aantal gebreken en keurden 21 van de 22 gecontroleerde bussen af.

(ANP)

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.