scheepvaart

Cursisten vinden binnenvaartexamens te moeilijk

scheepvaart

ZWOLLE – Cursisten vinden de examenvragen voor de binnenvaartexamens te moeilijk. Dat bericht scheepsweekblad Schuttevaer vrijdag.

“Het is moeilijk de lesstof op de examens af te stemmen”, vindt Bas Struijk, leraar en lesstofontwikkelaar bij het Scheepvaart en Transport College (STC) in Rotterdam. “We hebben geen inzicht meer in de examenvragen. Vroeger waren ze wel openbaar.”

“Het is beleid dat we de examenvragen niet openbaar maken”, bevestigt Natalie Harkes van het CBR, senior productmanager bij CCV. “We hebben een vragenbank met een paar honderd vragen, waarvan er per examen veertig worden gebruikt. Dat is economischer dan iedere keer nieuwe vragen verzinnen. Er staan wel voorbeeldvragen op de site als oefenstof, maar geen hele examens. En we hebben toetstermen en eindtermen op onze site, daarin staat per vak heel precies vermeld wat de exameneisen zijn. De cursisten moeten dat goed lezen, dan weten ze precies waar ze aan toe zijn.”

Lees het volledige artikel in de Schuttevaer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.