mieke, Twitter

Twitter: het nieuwe platform voor rijinstructeurs?

mieke, Twitter

Het nieuwe communicatiemiddel tussen rijschoolhouders is Twitter. Althans, als het aan Autorijschool Mieke uit Amsterdam ligt. “Het lijkt me een erg goede manier om met collega’s contact te houden. Bijvoorbeeld om elkaar te adviseren over de rijopleiding.”

Nog maar enkele rijscholen zijn op dit moment actief op Twitter. Mieke is een van de weinigen die dagelijks berichten over haar rijschool de wereld in slingert. “Het is ideaal voor rijinstructeurs”, vindt Mieke. “Ik Twitter gewoon in de auto, vanaf mijn telefoon. Erg handig.” Ook rijschoolformule All-in-Solo is erg actief.

De 27-jarige instructrice is het Twitteren twee maanden geleden begonnen als marketinginstrument. Omdat jongeren veel op het sociale medium zitten hoopt ze hen op deze wijze te bereiken. Of dat werkt is de vraag, de leerlingen hebben nog niet massaal gereageerd.

Mieke ziet Twitter in het de toekomst echter vooral als real-time professioneel platform voor rijinstructeurs. Iets wat nu nog niet echt bestaat. Ideaal natuurlijk. Je stelt een vraag, binnen enkele minuten kunnen collega-instructeurs uit heel Nederland reageren. Het meeste contact tussen instructeurs bestaat nu nog uit een toevallige ontmoeting op een CBR-examencentrum.

Mieke is nu zes jaar actief als rijinstructrice. Haar rijschool bestaat uit vijf instructeurs en twee in opleiding.: “Het lijkt me interessant om advies te vragen over praktijksituaties. Bijvoorbeeld hoe ik om moet gaan met een leerling die een specifiek probleem heeft. Zeker voor beginnende instructeurs kan het erg handig zijn om zo direct advies te ontvangen uit de beroepsgroep. Of wanneer een leerling een bepaalde karaktereigenschap heeft.”

Veel volgers heeftMieke nog niet. Zeven Twitteraars volgen haar, waarvan één collegarijschool.  Vooralsnog schrijft de rijinstructrice felicitaties aan geslaagden en korte boodschappen over haar dag. Zinvolle discussies over de dagelijkse beroepspraktijk tussen instructeurs worden nog niet gevoerd. Maar wie weet wat de toekomst brengt. Ook de rijschoolbranche gaat met haar tijd mee.

Bart Pals

Rijschool MiekeVolg Rijschool Mieke op TwitterVolg VerkeersPro.nl op Twitter

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.