CBR

CBR: ‘Extra centra voor brommerexamen is mogelijk’

RIJSWIJK – Indien afstanden naar examenlocaties te groot zijn om met de brommer af te leggen, staat het CBR open voor suggesties van rijschoolhouders om extra centra te openen. Dat zegt CBR-woordvoerder Coen Sleddering donderdag.

“Afstanden zijn met een lesauto natuurlijk veel makkelijker te overbruggen dan met de brommer”, licht Sleddering toe. “Als je bijvoorbeeld kijkt naar Almere, dan moeten kandidaten helemaal naar Bussum of Amsterdam. Als een instructeur met leerlingen daar op de scooter naar toe moet, kan dat soms best wat tijd kosten.”

Rijschoolhouders kunnen suggesties voor locaties aandragen bij de examenmanager van hun vaste CBR-vestiging. Die bekijkt of er mogelijkheden zijn voor het openen van een nieuwe vestiging. “Het moet natuurlijk wel betaalbaar blijven”, voegt Sleddering eraan toe. “En er moeten genoeg kandidaten zijn voor die plek.”

In Almere worden geen autorijexamens afgenomen vanwege de bijzondere verkeerssituatie. De wegen zijn er zo veilig ingericht met veel aparte rijbanen, dat een examinator niet goed kan beoordelen of de automobilist zich in steden als Amsterdam ook veilig door het verkeer kan begeven.  Voor het nieuwe praktijkexamen bromfiets zou dat geen probleem opleveren.

Het CBR heeft zo kort na introductie van het brommerrijbewijs nog geen klachten ontvangen van rijschoolhouders dat de afstand te groot is. Het bureau houdt er wel rekening mee dat deze nog komen.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “CBR: ‘Extra centra voor brommerexamen is mogelijk’”

A van Ojik|12.03.10|13:48

Examencentra in Veenendaal voor bromfiets zou zeer gewenst zijn ivm vele aanvragen en afstand naar Tiel te groot. Hier in Veenendaal worden ook Taxiexamen afgenomen en dit zou vanuit dezelfde locatie kunnen.

Met vriendelijke groet,
A van Ojik
Mob.0621281514

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.