taxi, New York

New-Yorkse taxichauffeurs lichten de boel massaal op

taxi, New York

NEW YORK – De New-Yorkse taxichauffeurs hebben de afgelopen twee jaar hun klanten massaal opgelicht door hun meters verkeerd in te stellen. De extra opbrengst bedraagt zo’n 8,33 miljoen dollar (ruim 6 miljoen euro).

De bestuurders van de taxi’s hebben minstens 1,8 miljoen ritten verkeerd afgerekend. Ze zijn verplicht halve tarieven te rekenen als ze in de buitenwijken rijden. De chauffeurs verzuimden dit echter meerdere malen en stelden hun meters gewoon in op het hogere tarief.

Van de 48.300 gelicenseerde taxichauffeurs in New York hebben er 35.558 minstens één keer een hoger tarief gerekend. 3000 bestuurders hebben zelfs meer dan 100 keer een hoger tarief aan hun klanten doorberekend.

De oplichting kwam aan het licht na klachten van een passagier. Dankzij de GPS-systemen die sinds 2007 in de taxi’s zitten kon bekeken worden welke chauffeurs zich aan deze praktijken schuldig hebben gemaakt. Opgelichte klanten betaalden gemiddeld 4,45 dollar (3,23 euro) teveel.

Volgens Bhairavi Desai van de New York Taxi Workers Alliance ligt het probleem eerder bij de meters zelf dan bij onbetrouwbare chauffeurs.”Er moet eerst een goed onderzoek komen voordat een hele groep werkers berecht wordt.”

De burgemeester van New York, Michael Bloomberg, zei dat er een einde zou komen aan deze praktijken en dat sommige taxichauffeurs ‘serieuze straffen’ tegemoet kunnen zien.

Bron: The Telegraph

Kijk voor het laatste taxinieuws op www.taxipro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “New-Yorkse taxichauffeurs lichten de boel massaal op”

[…] Als de klanten de nieuwe prijs niet aanvaarden, gaat de rit niet door. Bron: HLN Lees ook: New Yorkse taxichauffeurs lichten boel massaal op Onderwerpen: new york, oplichting, Taxi, […]

[…] Lees ook: New Yorkse taxichauffeurs lichten boel massaal op […]

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.