rechtbank, veroordeling, mishandeling, taxichauffeur

Twee jaar cel en tbs voor overrijden taxichauffeur

rechtbank, veroordeling, mishandeling, taxichauffeur

ROTTERDAM  – Een 40-jarige Tilburger is dinsdag veroordeeld tot twee jaar celstraf plus tbs met dwangverpleging, omdat hij vorig jaar in Rotterdam een taxichauffeur mishandelde en hem vervolgens overreed. Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank in Rotterdam dinsdag bekendgemaakt.

De Tilburger moet bovendien de taxichauffeur ruim 5500 euro schadevergoeding betalen. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden drie jaar celstraf en tbs tegen Leonardus S. uit Tilburg.

De man stapte in de taxi, sloeg de destijds 55-jarige chauffeur en werkte hem uit de auto. Daarna ging hij er met het voertuig vandoor, waarbij hij de taxichauffeur overreed. Het slachtoffer liep onder meer gebroken en gekneusde ribben, schaafwonden en blijvende littekens op. Ook heeft het slachtoffer psychische klachten.

Een agent zag de man op de Van Brienenoordbrug op de A16 rijden. Na een achtervolging van een half uur, waarbij de politie de banden van het gestolen voertuig lek schoot, kon hij worden aangehouden.

S. was tijdens zijn daad onder invloed van drank en drugs. Hij kon zich het incident niet meer herinneren, zei hij. S. is al meerdere keren veroordeeld, onder meer in 1988 voor een poging tot doodslag. Hij kreeg destijds 2,5 jaar gevangenisstraf en een voorwaardelijke tbr, de voorloper van tbs.

(ANP)

Lees ook: Cel geëist voor overrijden chauffeur met eigen taxi

Kijk voor het laatste taxinieuws op www.taxipro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.