Rechtbank, taxichauffeur

Justitie: Taxichauffeurs vaker screenen op strafblad

Rechtbank, taxichauffeur

DEN HAAG – Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie wil samen met het ministerie van Verkeer en Waterstaat taxichauffeurs vaker screenen op recente veroordelingen. Dat moet voorkomen dat bijvoorbeeld een taxichauffeur die een zedendelict heeft begaan nog jaren rondrijdt.

Hirsch Ballin heeft een brief over het screenen van taxichauffeurs woensdag naar de Kamer gestuurd. Nu is het zo dat taxichauffeurs eens in de vijf jaar een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moeten overleggen voor de verlenging van hun chauffeurspas.

Hirsch Ballin wil dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat aanzienlijk vaker het centrale bestand van alle taxichauffeurs overlegt aan justitie, waar het dan naast de lijst van recente veroordelingen kan worden gelegd. Justitie kan Verkeer en Waterstaat dan melden dat een chauffeur om een nieuwe VOG gevraagd moet worden.

(ANP)

Kijk voor het laatste taxinieuws op www.taxipro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Justitie: Taxichauffeurs vaker screenen op strafblad”

Rorik|18.03.10|20:26

Waarom niet via id nummer iemand die iets op z,n kerfstok heeft eruit is de zaak toch ook opgelost en kost niks.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.