new york, taxi, oplichting

New Yorkse taxichauffeur verdiende 40.000 met oplichting

NEW YORK – The Big Apple is nog steeds in de ban van de grote taxi-oplichtingszaak die recent aan het licht gekomen is, zo meldt Het Laatste Nieuws. Zo zou één taxichauffeur in New York zich verrijkt hebben met een bedrag van 40.000 dollar ten koste van zijn klanten.

Zijn gewiekste truc werkte echter één keer niet bij een snuggere klant. Daardoor ging de bal aan het rollen en kwam de miljoenenfraude aan de oppervlakte.

Dokter Mitchell Lee deed elke morgen een beroep op een taxi om het traject naar zijn werk in het medisch centrum af te leggen. Op een dag was Wasim Khalid Cheema de chauffeur van dienst. Dokter Lee vond het verdacht dat zijn ritje ineens zeven dollar bleek te kosten in plaats van de gebruikelijke vijf dollar.

“Het was vrij duidelijk dat de meter veel te snel vooruit ging”, vertelde de dokter. “Ik vroeg aan de bestuurder of zijn meter misschien kapot was?” De chauffeur ontkende maar Lee ging in het verweer omdat hij perfect wist wat zijn ritje hoorde te kosten.

De taxichauffeur veranderde van tactiek en stelde voor dat de dokter dan maar het bedrag moest betalen dat hij wilde. Lee wilde echter bewijzen verzamelen en betaalde uiteindelijk toch de volle pot met zijn kredietkaart en legde achteraf klacht neer bij de commissie van het taxiwezen.

Grootschalig
Een paar maanden na de klacht van dokter Lee kwam pas de grootschaligheid van de fraude aan het licht. Taxichauffeur Wasim Khalid Cheema had zijn klanten in totaal maar liefst 40.000 dollar afhandig gemaakt door te hoge tarieven aan te rekenen. Meer dan drieduizend taxichauffeurs bleken betrokken in de zaak die New York op zijn kop zette. Miljoenen mensen waren het slachtoffer van gewiekste bestuurders.

De stad New York heeft al de nodige maatregelen genomen om zulke wantoestanden in de toekomst te voorkomen. Vanaf volgende week zullen de tv-schermpjes die zich in de taxi bevinden, signaleren wanneer de chauffeur plots een duurder tarief instelt. Als de klanten de nieuwe prijs niet aanvaarden, gaat de rit niet door.

Bron: HLN

Lees ook: New Yorkse taxichauffeurs lichten boel massaal op

Kijk voor het laatste taxinieuws op www.taxipro.nl

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.