connexxion, taxi

RegioTaxi voortaan op aardgas in Haaglanden

HAAGLANDEN – Vervoersbedrijf Connexxion moet volgend jaar 90 procent van alle ritten voor de RegioTaxi in de regio Haaglanden uitvoeren met voertuigen die rijden op aardgas. Dat is onderdeel van de nieuwe overeenkomst met het stadsgewest Haaglanden.

Peter Smit (regiobestuurder Verkeer & Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden) en Dick Rensen (wethouder Wonen, Zorg en Welzijn van Delft) hebben deze week de nieuwe RegioTaxi’s op aardgas onthuld. Hiermee markeerden zij de start van de nieuwe overeenkomst voor RegioTaxi die het Stadsgewest Haaglanden voor de komende vijf jaar is aangegaan met Connexxion.

Het stimuleren van het rijden op aardgas is een van de maatregelen die het Stadsgewest uitvoert om de luchtkwaliteit in de regio te verbeteren. Auto’s die rijden op aardgas stoten minder fijnstof (roet) en stikstofoxiden uit dan auto’s die rijden op benzine, diesel of LPG. Het Stadsgewest Haaglanden heeft daarom in de aanbesteding van het vervoer van RegioTaxi Haaglanden hoge milieueisen gesteld..

Per jaar voert RegioTaxi ongeveer 320.000 ritten uit. Op korte termijn zullen er 21 nieuwe voertuigen op aardgas rijden. Naast de grote rolstoelbussen zet Connexxion nu ook Volkswagen Caddy ’s in. Vanwege het kleinere formaat zijn deze met name voor het rijden in de binnensteden erg geschikt.

Bron: RegioTV

Kijk voor het laatste taxinieuws op www.taxipro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.