theorie-examen, CBR

Online theorie-examen aanvragen via externe site kost extra

DEN HAAG – Mensen die zelf het theorie-examen willen aanvragen bij het CBR zijn vaak veel duurder uit doordat ze op internet op de verkeerde sites terecht komen. Dat meldt het Nederlands Dagblad dit weekend.

Die sites, met namen als theorie-reserveren.nl en examenreserveren.nl rekenen voor die aanvraag 47,95 euro. De officiële CBR-website www.cbr.nl hanteert een prijs van 33,25 euro. Consumenten hebben vaak geen flauw idee dat ze op via deze sites duurder uit zijn. Aanvragen van het examen kan alleen nog maar online.

‘De online-reserveringssite om je theorie-examen aan te vragen’, meldt de website theorie-reserveren.nl. Op examenreserveren.nl staat als eerste ‘Welkom op deze reserveringssite om je theorie-examen aan te vragen’ te lezen.

Rijschoolhouders hebben het CBR gewezen op het bestaan van de sites. Die ziet geen aanleiding stappen te ondernemen tegen de aanbieders, of mensen te waarschuwen. “Mensen zijn vrij in hun keuze. Als ze bij ons op de site kijken zien ze onze tarieven, bij andere aanbieders betalen ze meer. Wij zeggen altijd dat ze het bij ons of hun rijschoolhouder kunnen aanvragen”, aldus een woordvoerder. In het laatste geval betalen betalen ze vaak voor het examen en een theorie-opleiding gezamenlijk.

Het CBR is wel alert op het gebruik van het logo. Zodra een van de aanbieders met het logo van het bureau schermt worden stappen ondernomen. Dat gebeurt vrij regelmatig, aldus de woordvoerder.

Bron: Nederlands Dagblad

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.