politieauto, training, rijles

Agenten voortaan iedere drie jaar verplicht op rijles

politieauto, training, rijles

DEN HAAG – Politieagenten die vaak achter het stuur zitten, moeten een keer in de drie jaar op rijles om hun vaardigheden bij te spijkeren. Over twee jaar moeten alle rijdende agenten een rijvaardigheidstraining hebben gevolgd. Dat hebben de korpsbeheerders nu afgesproken.

Minister Ernst Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken) vindt dat voldoende en ziet daarom geen aanleiding om de politie nog meer extra rijlessen op te leggen, schreef hij vrijdag aan de Tweede Kamer. Zijn voorganger Guusje ter Horst had aangekondigd dat wel te doen als de korpsen er zelf geen werk van zouden maken.

Vergeleken met de drie voorgaande jaren veroorzaakten politiewagens in 2008 minder schade in het verkeer en nam ook het aantal gewonden onder burgers af. Maar voorlopige cijfers over 2009 laten weer een stijging zien van het aantal schadegevallen. Extra rijles voor agenten kan dus geen kwaad, vindt Hirsch Ballin.

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Agenten voortaan iedere drie jaar verplicht op rijles | RijschoolPro
politieauto, training, rijles

Agenten voortaan iedere drie jaar verplicht op rijles

DEN HAAG – Politieagenten die vaak achter het stuur zitten, moeten een keer in de drie jaar op rijles om hun vaardigheden bij te spijkeren. Over twee jaar moeten alle rijdende agenten een rijvaardigheidstraining hebben gevolgd. Dat hebben de korpsbeheerders nu afgesproken.

Minister Ernst Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken) vindt dat voldoende en ziet daarom geen aanleiding om de politie nog meer extra rijlessen op te leggen, schreef hij vrijdag aan de Tweede Kamer. Zijn voorganger Guusje ter Horst had aangekondigd dat wel te doen als de korpsen er zelf geen werk van zouden maken.

Vergeleken met de drie voorgaande jaren veroorzaakten politiewagens in 2008 minder schade in het verkeer en nam ook het aantal gewonden onder burgers af. Maar voorlopige cijfers over 2009 laten weer een stijging zien van het aantal schadegevallen. Extra rijles voor agenten kan dus geen kwaad, vindt Hirsch Ballin.

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.