alcohol, verkeer, politie

Justitie eist cel voor beschonken rij-instructeur

ROTTERDAM –  Een 52-jarige rijschoolhoudster gaat als het aan justitie ligt, vijf jaar de cel in, omdat zij in beschonken toestand als spookrijder een fataal ongeval zou hebben veroorzaakt. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste dinsdag voor de rechtbank in Rotterdam eveneens tien jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.

De officier van justitie is van mening dat Sonja B. de 26-jarige Danny Jansen op 18 december vorig jaar opzettelijk heeft doodgereden op de A20 ter hoogte van Schiedam. Uit bloedonderzoek blijkt dat de vrouw twaalf tot dertien glazen alcohol had gedronken. B. zei dat ze dacht dat ze niet meer dan twee glazen op had. De rijschooleigenaar verklaarde dat ze op de snelweg is geslipt en onbedoeld tegen het verkeer in is gaan rijden zonder dat ze dat doorhad.

De officier van justitie geloofde die verklaring niet. Zo was het wegdek droog waardoor een slippartij volgens justitie niet waarschijnlijk is en heeft de vrouw over een lengte van ruim 3 kilometer met een snelheid van zeker 100 kilometer per uur gereden en is ze door andere automobilisten met lichtsignalen gewaarschuwd.

Bron: De Telegraaf

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.