Kymco, scooter

Fors meer scooters verkocht na invoering brommerrijbewijs

Kymco, scooter

BUNNIK – Ondanks de introductie van het praktijkexamen voor de bromfiets worden er fors meer brommers verkocht. Afgelopen maart werden in totaal 8.206 nieuwe brommers geregistreerd, maar liefst 23,6 procent meer dan maart vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Bovag en bureau VWE.

Op 31 maart telde Nederland bijna 980.000 brom- en snorfietsen, ruim een kwart miljoen meer dan drie jaar geleden. In het hele eerste kwartaal werden maar liefst 18.215 nieuwe bromfietsen geregistreerd, dat is een stijging van 7 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Volgens Bovag is die populariteit te verklaren omdat de scooter een logisch en aantrekkelijk alternatief is voor stads- en woon-werkverkeer. Steeds meer mensen maken bewuste keuzes voor een ander vervoermiddel dan de auto, volgens de brancheorganisatie. Bovendien is een moderne bromfiets schoon en zuinig en heeft de scooterrijder geen last van files.

Het populairste merk in het eerste kwartaal van 2010 was SYM, met een afzet van 2.777 stuks (ruim 15 procent marktaandeel), gevolgd door Piaggio met 2.188 en Kymco (2.078). Vespa verkocht 1.526 nieuwe scooters en Peugeot completeert de top vijf met 1.297 exemplaren. Bijna 4 procent van de nieuwe brom- en snorfietsen is elektrisch aangedreven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.