simulator, rijles

Rijles in de simulator tegen alcohol in het verkeer

simulator, rijles

VERENIGDE STATEN – Tieners dronken in een rijsimulator zetten en een rondje laten rijden. In de Amerikaanse staat Wisconsin is een project gestart waarbij studenten op die wijze gewaarschuwd worden voor de gevaren van alcohol in het verkeer.

Een prima idee. Immers, dit is het meest legale dat in de buurt komt om dronken rijden echt veilig te beleven. Inclusief de verslechterde visie en langzame reacties. Door de daadwerkelijk gedronken alcohol.

“Het was heel gek toen ik instapte”, zegt Christine Egan, 18-jarige middelbare scholier van Cardinal Newman High School in Columbia. “Ik dacht dat het makkelijk zou zijn, maar het viel vies tegen.”

Haar schoolgenoot Jason Joye kreeg 12 glazen alcohol in drie uur tijd, voordat hij een rondje ging rijden. “Ik weet nu dat ik nooit dronken achter het stuur ga kruipen”, zegt Joye. “Nu begrijp ik pas echt welke gevolgen dit heeft op bestuurders.”

In Nederland bestaan speciale programma’s in de simulator om automobilisten te laten ervaren welke gevolgen alcohol heeft in het verkeer, onder meer gebruikt door Veilig Verkeer Nederland. Daarbij zorgt de software voor een verslechterde visie en langzamere reacties.

Vindt u dat leerlingen verplicht een ‘dronken’ cursus moeten volgen in de simulator? Vul dan nu de VerkeersPro.nl poll in.

Bron: WIS Television

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Rijles in de simulator tegen alcohol in het verkeer”

D. J. Kremer|14.08.11|21:55

Voor ons jongerenwerk willen wij een simulator huren voor het testen van de effecten van alcohol. Waar kan ik daarvoor terecht?
Graag een reactie en bij voorbbat dank.
Dik Kremer

jacqueline|17.08.11|09:25

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.