rechtbank

Rijschoolhoudster krijgt celstraf voor fataal ongeval

ROTTERDAM – Een 52-jarige rijschoolhoudster uit Rotterdam moet vijf jaar de cel in, omdat zij in beschonken toestand als spookrijder een fataal ongeval veroorzaakte. Sonja B. mag bovendien tien jaar niet achter het stuur kruipen.

Dat heeft de rechtbank in Rotterdam dinsdag bepaald. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM), twee weken geleden.

Bij het ongeval, in december op de A20 ter hoogte van Schiedam, kwam een 26-jarige man om het leven. De rechtbank rekende het de vrouw zwaar aan dat ze als rijinstructeur met alcohol op achter het stuur was gaan zitten.

Uit onderzoek bleek dat de vrouw twaalf tot dertien glazen alcohol had gedronken. B. zei tijdens de zitting dat ze dacht dat ze niet meer dan twee glazen op had. Ze verklaarde dat ze op de snelweg was geslipt en onbedoeld tegen het verkeer in was gaan rijden zonder dat ze dat doorhad.

De officier van justitie geloofde die verklaring niet. Zo was het wegdek droog waardoor een slippartij volgens justitie niet waarschijnlijk is.

Bovendien heeft de vrouw over een lengte van ruim 3 kilometer met een snelheid van zeker 100 kilometer per uur gereden en is ze door andere automobilisten met lichtsignalen gewaarschuwd.

(ANP)

Lees ook: Justitie eist cel voor dronken rijinstructeur

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.