Foto: The Daily Mail

Twintiger gaat over de kop bij tweede rijles

ENGELAND – Een rij-instructeur uit het Britse Headington zal zich de rijles van dit weekend nog lang herinneren. De twintiger die naast hem in de wagen zat, slaagde erin om de lesauto, een Fiat 500, al tijdens haar tweede les op zijn dak te krijgen.

De leerlinge (24) verloor de controle over haar stuur toen ze een kruispunt wilde verlaten, volgens de 58-jarige Dermot Dobson, op wiens oprijlaan de wagen terechtkwam. Ze draaide het stuur naar rechts en ging vol op de gaspedaal staan. De splinternieuwe Fiat 500 maakte daardoor een U-vorm, ging over een tuinpoortje de oprijlaan van een huis op en rolde van zijn zij op zijn dak. Buurtbewoners zagen alles gebeuren en snelden de twee inzittenden ter hulp.

“Het is eigenlijk een ongewone manier om zo bij iemand binnen te vallen op een zondagmorgen”, grapte de man tegen The Daily Mail, “Ik denk dat het nog een tijdje zou kunnen duren eer de leerlinge klaar is voor haar test.”

Niemand raakte gewond bij het ongeval.

Bron: The Daily Mail

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Twintiger gaat over de kop bij tweede rijles”

Joan|14.04.10|17:03

Mmm en nu is deze mevrouw een mooi klantje voor een rijangst training.

Steven|14.04.10|17:33

Briljant dit… dat krijg ik nog niet voor elkaar als ik het erom doe.

Ron|06.05.10|17:47

ESP verplichten op alle lesauto’s! Kijk maar naar de volgende link met een test van het ADAC: http://www.youtube.com/watch?v=bCmB0UVdx8E

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.