rijles, kinderen

Racecircuit geeft voortaan rijles aan minderjarigen

AMSTERDAM – Het bedrijf Bleekemolens Race Planet gaat op het circuit van Zandvoort structureel rijlessen aanbieden aan minderjarigen. Eigenaar en coureur Michael Bleekemolen heeft maandag een bericht daarover in het AD bevestigd.

Bleekemolen heeft de afgelopen twee maanden drie pilots gedaan waarover zowel de jonge rijders als het bedrijf zeer enthousiast zijn. De initiatiefnemer heeft al meer dan duizend telefoontjes gehad van ouders die graag een keer met hun kroost van de mogelijkheid gebruik willen maken. Omdat het circuit van Zandvoort eigen terrein is, gelden daar volgens Bleekemolen niet de gewone verkeerswetten en mogen minderjarigen onder begeleiding achter het stuur kruipen.

“Het circuit is een uitgelezen locatie om minderjarigen enig inzicht te geven in wat rijden eigenlijk behelst”, stelt de coureur. “Er gaat een preventieve werking van uit. Je merkt bij de kinderen dat het kwajongensgevoel van het rijden af gaat.”

De tieners krijgen eerst een theorie-uitleg over hoe de koppeling en rem werken. Daarna mogen ze een aantal rondjes op het circuit rijden. “Er staan geen obstakels zoals bomen of lantaarnpalen, er zijn geen tegenliggers en iedereen rijdt dezelfde kant op”, somt Bleekemolen de voordelen van rijden op het circuit op. “Mijn eigen kinderen reden al op het circuit toen ze zeven jaar oud waren. Het heeft ze heel verantwoordelijke weggebruikers gemaakt.”

De coureur kent geen soortgelijke initiatieven in het buitenland. Een Duits bedrijf heeft al interesse getoond in het overnemen van het concept.

Brancheorganisatie BOVAG juicht het lesgeven aan minderjarigen op het circuit toe. “Jong geleerd is oud gedaan”, aldus een zegsman. “Mits de kinderen onder verantwoordelijke supervisie rijden.”

(ANP)

Bekijk ook: Video: rijles voor 10-jarigen op het circuit Zandvoort

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Racecircuit geeft voortaan rijles aan minderjarigen”

roelof Koopman|01.05.10|01:51

PRIMA IDEE

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.