Ruud Bindels

Rijschool in de spotlight: Actief ondernemen bij Verkeersschool Tilburg

Ruud Bindels

Verkeersschool Tilburg bestaat meer dan 25 jaar en is met ongeveer 1000 leerlingen marktleider in de stad. Mensen kunnen er terecht voor het rijbewijs te halen van de auto en brommer tot aan de vrachtwagen en taxi. Ruud Bindels (50) is de oprichter van het succesverhaal. “Innoveren, daarin lopen we voorop.”

Bindels studeerde in de jaren tachtig economie maar haakte na een paar jaar af. “Ik had niet echt meer zin om nog verder te gaan. Destijds was er een economische recessie en in een slechte tijd kun je vaak iets van de grond brengen. Tijdens mijn studie werkte ik in loondienst als instructeur, ik had passie voor het vak. Het didactisch en pedagogisch bezig zijn, trok me wel en ging me goed af. Het vak uitoefenen en zelf baas zijn, leek me een goede combinatie.”

De ondernemer begon midden jaren tachtig met één auto zijn rijschool. Al snel volgden meerdere lesauto’s waarna ook motoren en vrachtauto’s erbij kwamen.

Actief
Gaandeweg groeide Verkeersschool Tilburg uit tot de grootste. Maar bij één organisatie hield het voor de oprichter niet op. Bindels runt samen met vennoten nog twee andere landelijke bedrijven, gericht op transport en logistieke opleidingen. Daarnaast is hij actief in tal van functies. Zo is hij vicevoorzitter van BOVAG-rijscholen, voorzitter van de Divisie Management van brancheorganisatie en bestuurslid van de Stichting Scholingsfonds Verkeersopleidingen (SSV). Ook zit hij in de Tilburgse ondernemersvereniging.

“Ik ben er niet allemaal dagelijks operationeel in, maar ik heb wel eens gedacht dat ik af en toe iets teveel aan het doen ben” De leiding van Verkeersschool Tilburg ligt dan ook in de handen van zijn vrouw. Hoewel Bindels de instructeurpapieren nog heeft, is het al jaren geleden dat hij zelf les gaf. “Soms mis je dat wel. Ik heb lang vrachtwagenles gegeven, dat is toch wel heel mooi. Je werkt met een kandidaat aan een goed eindresultaat terwijl je in prachtig materiaal door de stad rijdt. Het is gewoon hartstikke leuk werk.”

Innovatie
Verkeersschool Tilburg is marktleider, maar waarom willen zoveel mensen specifiek bij deze rijschool hun rijbewijs halen? Innovatie blijkt het toverwoord. “Daarmee lopen we altijd voorop. Het gaat ten eerste om de kwaliteit van de instructeurs die we cursussen laten volgen. Niet voor niks is ook een kwaliteitsbegeleider actief om het niveau op peil te houden. Vijf jaar geleden kwam de rijsimulator die helemaal geïntegreerd is in de rijopleiding.”

De kwaliteit wordt ook bij de motoropleiding goed bewaakt. “Op het oefenterrein worden de examens afgenomen. Als leerlingen opgaan voor het motorrijbewijs, dan spelen ze eigenlijk een thuiswedstrijd. En dat we een gemotiveerd team hebben is heel belangrijk. De instructeurs bepalen uiteindelijk de zaken, zonder die mensen ben je nergens.”

Bert Slenders

www.verkeersschooltilburg.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.