autorijschool, Peter Frissen

Rijschool in de spotlight: De ster van Peter Frissen rijst hoog in korte tijd

Peter Frissen uit Sittard is pas drie jaar rijinstructeur en sinds een jaar fulltime. Toch heeft hij  volgens de CBR-cijfers een slagingspercentage van 81-85 procent bij 25-40 leerlingen. “Je moet leerlingen vooral op hun gemak stellen.”

Waarom ben je rijinstructeur geworden?

“Ik heb 27 jaar bij TNT post gewerkt. Er moesten echter steeds meer mensen weg. Mijn tante is al 30 jaar rijinstructrice, dat leek me eigenlijk altijd al leuk. Dus ik heb mijn bevoegdheid gehaald en nu werk ik fulltime als zzp’er.”

Hoe kom je aan dat hoge slagingspercentage?

“Het is heel belangrijk dat de leerling zich op zijn gemak voelt. Dan leert hij de kalmte te bewaren in de auto. En ik hecht veel waarde aan het van elkaar leren. Ik luister goed naar collega rijinstructeurs en examinators. Hoe meer kennis ik heb over hoe naar situaties wordt gekeken, hoe beter mijn opleiding wordt.”

Wat is de kracht van Autorijschool Peter Frissen?

“De persoonlijke benadering. Niet alleen tijdens de les, maar ook thuis bij de leerlingen. Voordat iemand begint met lessen kom ik altijd langs om mezelf voor te stellen. Ook aan de ouders. Dat wordt enorm op prijs gesteld.”

Heb je al plannen voor uitbreiding?

“Daar heb ik wel over nagedacht. Maar als ik een tweede auto met instructeur erbij neem, is dat wel opeens een fors risico. De auto en instructeur moeten doorbetaald blijven worden. Dan moet ik wel gegarandeerd genoeg leerlingen blijven houden. Voor hem én mezelf. Bovendien is het dan de vraag of mijn kwaliteit gewaarborgd blijft.”

Hoe voer je de marketing?

“Mijn belangrijkste bron van klanten is mond-tot-mondreclame. Ik heb in het begin wel wat geadverteerd, maar dat leverde niets op. En ik ben sponsor bij mijn eigen voetbalclub DVO in Sittard. Ik lever shirtjes aan de A-jeugd. Die komen dan ook meestal bij me lessen.”

Als je de rijschool met een merk auto zou moeten vergelijken, welke zou dat zijn?

“Mijn lesauto is een Opel Astra. Die past dan ook het beste bij me. Gewoon zeer degelijk en tevens sportief.”

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.