CBR

Video: De eerste rijexamens faalangst bij het CBR

Het CBR-faalangstexamen is dinsdag definitief van start gegaan. Bekijk de uitzending van Editie NL met een van de eerste kandidaten voor het rijexamen voor mensen met faalangst.

Het faalangstexamen duurt 80 minuten en kost € 156,15. De norm om te slagen is hetzelfde als bij een regulier B-examen. De kandidaat met faalangst moet tijdens dit examen, net als alle andere kandidaten, ook laten zien dat hij in staat is om veilig en verantwoord aan het verkeer deel te kunnen nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Video: De eerste rijexamens faalangst bij het CBR”

Marianne Schiele|26.08.10|20:31

Dat de BNOR een andere locatie krijgt vind ik een slechte zaak. Juist de andere omgeving geeft een kandidaat het idee dat het anders is, anders gaat. Juiist de totaal andere sfeer die er wordt neer gezet voor de kandidaten helpt ze te denken dat ze inderdaad alleen maar te hoeven autorijden.
Een faalangstexamen dient trouwens te worden afgenomen door niet reguliere examinatoren. Ik ken weinig examinatoren die begrip hebben voor ‘examenvrees’ of ‘faalangst’. Zonder begrip voor deze handicaps, kun je als examinator geen faalangst examen begeleiden. Dat houdt niet op met de auto ‘even aan de kant zetten’ en zeggen dat het ‘allemaal niet nodig is die stress’.
Ik heb veel leerlingen met stoornissen (ASS), maar niets is zo erg als faalangst of examenvrees. Dat zijn ongecontroleerde gevoelens, die geen rationele grond hebben. Gelukkig kan ik ze nog wel van de BNOR weghouden en slagen ze de 2e of 3e keer. Maar ondanks een goede Toets slagen ze vaak niet de 1e keer, want dat is namelijk een EXAMEN.

met vriendelijke groet,
Marianne Schiele
http://www.mariannerijschool.nl

Winsel|09.05.11|13:56

Dit filmpje werkt niet :-(

Redactie|09.05.11|14:45

Beste Winsel,
Het lijkt erop dat EditieNL het filmpje heeft verwijderd. Wellicht is de uitzending te lang geleden. Jammer.
Groet, Bart Pals.
VerkeersPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.