slipcursus

Gratis praktijkdag voor jonge automobilisten in Apeldoorn

APELDOORN – Jonge rijbewijsbezitters uit Apeldoorn kunnen op 2 en 9 juli gratis meedoen aan “The Drive Xperience”. Tijdens deze praktijkdag, georganiseerd door de gemeente Apeldoorn en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG), krijgen jongeren feedback op hun rijgedrag.

Deelnemers rijden onder andere op een ter plaatse aangelegde mobiele rem/slipbaan, doen een praktijkrit onder begeleiding van een coach en discussiëren met elkaar over het gebruik van alcohol en drugs en het verkeer.

Rob Metz, de Apeldoornse wethouder Verkeer: “Als je net je rijbewijs hebt, ben je soms onzeker over je rijstijl. Tijdens de praktijkdag krijgen jonge autorijders feedback op hun eigen rijstijl en ook handige tips. In 2008 hebben maar liefst 241 mensen deelgenomen aan zes praktijkdagen. Deelnemers reageerden toen heel positief en ook verrast. We laten namelijk vooral zien wat er goed gaat. We helpen jonge automobilisten dus letterlijk op weg.”

Rem- en slipcursus
Tijdens een praktijkrit (Road Xperience) rijden deelnemers onder begeleiding van een coach. Na afloop krijgen ze tips van de andere bestuurders (drie per auto) en van de coach. Omdat jongeren die net een rijbewijs hebben hun rijstijl nog moetent ontwikkelen, geeft dit onderdeel geeft hen inzicht in hoe de rijstijl wordt ervaren door anderen.

Een ander onderdeel is de rem- en slipcursus (Track Xperience). Deelnemers maken noodstops op een ter plaatse aangelegde mobiele rem/slipbaan. Ze ervaren hoe het aanvoelt om op glad wegdek onverwacht een noodstop te maken. En hoe lang de remweg dan wel niet is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.