politie

Man gepakt voor geven van illegale rijles aan gezakte vrouw

DEN HAAG -Een 29-jarige Hagenees is dinsdag opgepakt omdat hij rijles gaf aan zijn vrouw, terwijl ook nog eens de twee kleine kinderen op de achterbank zaten.

Nadat een 25-jarige Haagse tot tweemaal toe voor haar rijexamen was gezakt, had ze kennelijk geen zin meer om te betalen voor een deskundige begeleiding. Haar partner besloot haar maar zelf rijles te gaan geven.

Hij zette zijn vrouw achter het stuur, hun twee kleine kinderen op de achterbank en nam zelf plaats op de bijrijdersstoel. Rond half twee ’s middags zagen politieagenten de auto in Den Haag rijden.

De vrouw was kennelijk terecht gezakt voor haar rijexamen, want haar zenuwachtige rijstijl viel de agenten meteen op. Ook vertoonde de voorruit van de auto een grote scheur. Toen de agenten de auto lieten stoppen en bleek dat de vrouw niet over een rijbewijs beschikte, kreeg zij daarvoor een bekeuring.

Haar vriend kan een proces-verbaal tegemoet zien, omdat hij rijles gaf zonder daartoe bevoegd te zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Man gepakt voor geven van illegale rijles aan gezakte vrouw”

eric nooij|11.06.10|15:56

goede zaak van de politie
ben ook van mening’,dat net als met de taxi de instructeurspas zichtbaar in de auto,
aanwezig hoort te zijn.
beter controleerbaar zo voorkom je gerommel in het rijles geven.
en alleen vakmensen het beroep kunnen uitvoeren ,en geen rommelaars.

groet eric nooij [verkeersschool nelen ]

a.drenth|24.06.10|15:37

ja dat moeten ze veel meer doen er rijden zoveel mensen zonder rijbewijs als dat men denkt ik zelf heb regelmatig mensen die bij mij lessen en zelf een auto hebben en daar mee rijden en worden ze aan gehouden zeggen ze ik heb mijn rijbewijs niet bij me, maar wel een bankpas met mijn naam en die naam wordt dan na getrokken. En meneer heeft een rijbewijs en mag door gaan.Controle is goed maar dan moet het ook goed gebeuren. nu hebben ze er 1 gepakt maar er rijden er zoveel meer rond dus er blij kan ik er niet om zijn. De politie moet meer doen.

M. Hendriks|25.06.10|23:22

Twee weken geleden op bijscholing hadden we het er nog over. De politie zou meer moeten controleren op bevoegdheid van rondrijdende instructeurs met hun leerlingen. Want er schijnen dus toch tal van illegale instructeurs en instructeurs met een verlopen bevoegdheidspas rond te rijden. En wat gebeurt, de volgende dag wordt ik samen met mijn leerling gecontroleerd. Ook de leerling werd naar de identiteit gevraagd. Mogelijk had het te maken met het feit dat we op zaterdagavond laat aan het lessen waren, en op dat moment wordt er meestal niet veel gelest dus vielen we op.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.