CBR

Reserveringstermijn examens CBR is nu korter dan ooit

RIJSWIJK – De gemiddelde reserveringstermijn voor een rijexamen bij het CBR bedraagt momenteel ongeveer drie weken. Afgelopen jaren bedroeg de tijd tussen de aanvraag en het daadwerkelijke praktijkexamen op drukke momenten bijna dertien weken.

De korte wachttijd is onder meer het gevolg van het nieuwe reserveringssysteem, ontwikkeld door het CBR en de Bovag, en een  verlofloze periode voor examinators. Het systeem voorkomt dat rijexamens massaal vooraf worden ingekocht. Op die manier vervallen er minder examenuren.

Rijscholen kunnen nu niet meer examens lang van tevoren vastleggen en er later een kandidaat bij zoeken, maar pas een examen reserveren als er een kandidaat voor klaarstaat.

Frans Bastiaansen, manager Bovag Rijscholen, is zeer content met het resultaat. “Zelfs in het voorjaar, het traditionele topseizoen wat betreft rijexamens, kon dit jaar al binnen drie weken na aanvraag examen worden gedaan.”

diagram_reserveringstermijnen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “Reserveringstermijn examens CBR is nu korter dan ooit”

Jaap|12.06.10|21:58

Verkeerspro, weten jullie ook of de korte reserveringstijden misschien te maken hebben met het aantal examenaanvragen? Kunnen jullie dit uitzoeken?

Martha|13.06.10|15:27

de korte reserveringstermijnen hebben daar zeker iets mee te maken. Het aanbod is behoorlijk lager. Daarbij komt dat de bromfiets ontzettend tegenvalt, waardoor veel examintoren beschikbaar zijn voor het afnemen van examens

c.kruiver|13.06.10|20:32

Helaas merk ik dat ik op een verkeerde bericht geantwoord heb, maar bij deze doe ik het ook dus hier bij het juiste bericht.

Mijne heren, ik heb geen idee waar jullie vandaan halen dat de reserveringstijden voor een toets of examen zo’n drie weken bedraagd.
De werkelijkheid is dat, in ieder geval in zaandam, de reserveringstijd min. 6wk. bedraagd.
Dus wanneer jullie iets publiceren doe dan ook het huiswerk goed of wees in iedergeval volledig door te vermelden dat het in Zaandam dus twee keer zo lang duurd als elders.
Met vriendelijke groet,

C.Kruiver.

nic|15.06.10|15:15

Wat een propaganda voor cbr en bovag dat hun kindje slaagt! De reserveringstermijnen liggen hier eind augustus terwijl we half junli leven als je de onzinnige examen tijd van 8 uur niet mee rekent daar zijn er over 3 weken nog genoeg van.
Leuk zo’n krantenbericht terwijl je aan je leerlingen moet verkopen dat ze echt niet eerder kunnen.
Vakantietijd betekend elke jaar een verlenging van de reserveringstermijnen omdat er bij cbr hier geen vakantiespreiding wordt gedaan maar ze gewoon massaal weg zijn
rond de meivakantie waren hier langer dan 2 weken lang geen plaatsen vrij voor praktijexamen evenals individuele theorieexamens omdat er zegge en schrijven 2 examinatoren aan het werk waren en de rest lekker vakantie vierde.
Zelfde probleem altijd hier tussen kerst en oud en nieuw en als je er naar vraagt is stee vast het antwoord dat er geen aanvragen zijn en iedereen gaat er mee accoord.

Verkeersschool Frank Schuurman|17.06.10|09:48

Ook wij hebben gereageerd naar de BOVAg dat de informatie niet klopt. in Apeldoorn is er een extra dag bij gezet waardoor er over 3 wekjen 7 examenplaatsen t ekoop zijn. over 4 en 5 weken is er niets te koop. over 6 weken zijn er 3 plaatsen en over 7 weken 7 plaatsen t ekoop.
Nu krijgen we bericht dat we wel op naam van de kandidaat moeten kijken, want in de vrije capaciteit kun je pas over 7 weken kopen. Helaas schat de BOVAG ons ook nog niet al te intelligent in.
Heel jammer… Vooral als leelringen nav zo’n krantenbericht nu denken dat we hun examens vast houden.

verkeersschool J. Kniest|17.06.10|13:01

Helaas is de wachttijd vooor regio Zwolle anders dan in de stentor vermeld stond! De wachttijden daar zijn opgelopen tot 7 weken! En hoe verkoop ik dat mijn leerlingen???

nic|22.06.10|13:26

In en in triest!!!
Zoals gewoonlijk wordt CBR door BOVAG weer vrijgepleit.
De rijscholen maken de fouten door gewoon in te kopen en niet op naam te reserveren aldus zowel CBRals BOVAG , belachelijk. Dit komt dan ook meteen de media in.
Ik heb beide gecontroleerd op top in en op beide manieren kom ik 2de week augustus uit voor het inkopen van een 1st examen voor een leerling en moet dat dan verkopen aan een leerling die de krantenberichten geloofd.
Naast alle slechte berichten over de rijschool wereld doet BOVAG er een schepje bovenop om rijscholen hierin voor leugenaars uit te maken

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.