rijexamen, CBR

Bovag: Wél korte reserveringstermijn bij boeking op naam

De reserveringstermijn voor 1e examens B praktijk bedroeg de afgelopen weken gemiddeld tussen de 2,7 en 3,4 weken, zo bevestigt de Bovag nog eens. Volgens een aantal rijscholen is de wachttijd bij hen echter veel langer dan vorige week gemeld werd.

Als in TOP internet wordt gezocht naar het eerstvolgende lege examenblok, zonder de naam van een leerling te gebruiken, komen alleen de mogelijkheden vanaf 7 weken na nu in beeld. Alleen als op naam van een leerling wordt gereserveerd, worden de eerstvolgende snel beschikbare examenblokken getoond”, geeft de Bovag als verklaring.

“Deze aanpak is conform de afspraken met CBR. Als men op naam wil reserveren, dan kan dat op de kortst mogelijke termijn. Als de rijschool echter naamloos wil kopen, dan kan men alleen gebruik maken van de verder weg liggende examens. Dat is juist bedoeld om te zorgen dat de reserveringstermijn voor het 1e examen niet uitkomt boven de het afgesproken maximum van  7 weken en voor het herexamen 5 weken”, meldt de brancheorganisatie.

“Uiteraard is het zo dat in sommige regio’s de reserveringstermijnen wat langer zijn dan het landelijk gemiddelde, maar het CBR heeft ons verzekerd dat als die termijn boven het maximum van 7 weken dreigt uit te komen, daar onmiddellijk actie op ondernomen wordt door capaciteit bij te plaatsen.”

Bron: Bovag

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.