T-Eye, Driving Recorder, PaulSchraven

Videotest T-Eye Driving Recorder: leerzame Big Brother?

T-Eye, Driving Recorder, PaulSchraven

De T-Eye Driving Recorder neemt de leerling, de rijinstructeur en de omgeving van de lesauto op met een videocamera en microfoon. Ideaal om achteraf nog eens rustig de verkeerssituaties tijdens de les te bekijken. Maar ook een Big Brother in de auto? Bekijk het VerkeersPro.nl videoverslag, opgenomen met de T-Eye en oordeel zelf.

De leerlingen ervaren het gebruik van de T-Eye Driving Recorder als positief volgens Paul Schraven van importeur All Cars . Zo kunnen ze achteraf op hun gemak de beelden terugkijken. Eventueel kunnen situaties nog eens met de rijinstructeur geëvalueerd worden.

Vooralsnog wordt de T-Eye Driving recorder nog niet door grote verkeersscholen gebruikt. Vooral het privacy-aspect voor de rijinstructeur speelt daarbij een rol. Het is te begrijpen dat het even wennen is, of onprettig, wanneer er de hele dag een camera op je gericht is. Waarbij bovendien ook nog eens alle gesprekken worden opgenomen. “Maar alle beelden van meer dan zes uur geleden worden automatisch overschreven”, werpt Schraven tegen.

Toch is Schraven overtuigd van de educatieve waarde. Tijdens de les kunnen de beelden meteen teruggekeken worden. Zo kan de leerling meteen zien wat hij verkeerd deed. Of welke weggebruiker hij had gemist. Let bij het filmpje goed op het verkeerslicht.

Kijk voor meer informatie op www.allcars.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Videotest T-Eye Driving Recorder: leerzame Big Brother?”

desmond|24.06.10|11:56

Het opnemen van rij-instructie tijdens rijlessen doe ik al jaren. Het is een handig middel leerlingen te laten zien waar en wanneer het fout gaat. Tevens kunnen zij uit die fouten heel wat leren. Het is van belang tijdens instructie zoveel mogelijk middelen te gebruiken om de leerlingen verkeerssituatie in de praktijk duidelijk te maken. Vooral bij kijktechniek is het confronterend voor de leerling en weten ze ook meteen of ze het wel goed of slecht doen.

Ron|26.06.10|08:50

Kijk ook eens op http://www.racetechnology.com voor deze systemen. Ook wij hebben positieve resultaten met dit soor sytstemen in voortgezette rijopleidingen.

Anton van dijk|03.10.10|23:16

Dit is echt een handige camera, ik heb het onlangs gekocht.
Voorzover ik weet is de enige officiële importuur inmiddels mmchoice uit loosdrecht

Jeroen|11.10.10|00:07

Paul Schraven van importeur All Cars heeft inmiddels geen recht meer om de t-eye driving recorder te verkopen in Nederland. Ik heb hem gebeld, maar hij levert de camera’s niet meer kreeg ik te horen. Daarna verder gezocht en kwam inderdaad ook bij de webshop van MMchoice uit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.